Gisteren werd met Pontoise de laatste midfondvlucht gevlogen, hiermee zijn de korte afstanden (vitesse en midfond) voor de oude duiven afgesloten. Er resten nog 3 dagfondvluchten en dan zit het er voor het oude duivenseizoen echt op.

Gisteren zou ook het jonge duiven seizoen beginnen, maar het wisselvallige weer gooide roet in het eten waardoor het niet mogelijk was om de doordeweekse africhtingen te vervliegen. Daarom werd het eerste concours van de jonge duiven een africhting. Ook deze vlucht ging niet zonder slag of stoot voorbij want ook hier was het weer de spelbreker. In de ochtend regenbuien en in de middag een echte storm met kracht 8. Gelukkig was het in de vroege op zondag 7 juli wel goed genoeg om de jonge duiven te lossen vanuit Roosendaal. Met de nacht extra mand zouden ze in ieder geval moeten weten waar de drinkbak is. 

Komende week moet het dan echt gaan beginnen. De losplaats is nog niet bekend maar ik ga ervan uit dat dit voor heel Afdeling 6 Roosendaal wordt.

Hopelijk wil het weer de komende weken even meewerken en blijven de verliezen beperkt zodat een ieder zijn jonge duiven goed kan opleren.