Donderdag 7 maart is de afdelingsvergadering geweest en is het vliegprogramma definitief vastgesteld. Het programma kunt U vinden via het menu onder vliegprogramma 2024. Hoewel wij als Snelle Wieken tijdens onze ledenvergadering hadden besloten om de extra vluchten die waren voorgesteld niet erbij te willen hebben, is er tijdens de afdelingsvergadering toch besloten om deze vluchten aan het programma toe te voegen. 

Dat betekent dat voor de Kring en de Afdeling de eerste wedvlucht zal worden vervlogen op zaterdag 13 april vanuit Roosendaal. Voorafgaand staan er twee africhtingen gepland. De eerste op zaterdag 30 maart en de tweede op zaterdag 6 april. 

In de weken 27, 28 en 29 zullen er ook nog 3 vitessevluchten voor de oude duiven zijn. Deze vallen gelijk met de, uit onofficiële bron vernomen, eerste jonge duivenvlucht, stond te boek als africhting, vanuit Roosendaal en de vervolgens ook nog Duffel en Lennik. Een drukke periode voor degene die met de jonge duiven willen gaan spelen en toch ook nog met de oude duiven voor een kampioenschap in Kring en Afdeling willen spelen. 

Als laatste schijnt op 10 augustus ook Chateauroux aan het programma te zijn toegevoegd voor de kampioenschappen van de Kring en de Afdeling.

Om het speelveld voor de leden van de Snelle Wieken gelijk te houden was er besloten tijdens onze ledenvergadering om ons te houden aan de vluchten van het Nationaal programma zoals door de NPO was vastgesteld. Dit houdt in dat de extra vluchten niet voor onze eigen kampioenschappen zullen tellen. Maar omdat het wel officiële wedvluchten voor Noord Holland zijn en we iedereen zijn spelletje gunnen op het niveau van Kring en Afdeling zullen we deze vluchten net zo uitvoeren als alle overige wedvluchten. En zal er ook een verenigingsuitslag worden gemaakt.

Kringindeling.

Tijdens de afdelingsvergadering is de nieuwe kringindeling aangenomen zoals deze door de commissie was voorgesteld. Op dit moment heb ik geen flauw idee hoe het er precies uitziet. Zodra er mee details bekend zijn zal ik het erbij zetten.