Misschien heeft U het gemerkt, de layout van de site is ietwat veranderd. Dit komt omdat er een hele nieuwe versie van het programma voor de verenigingssite moest worden geinstalleerd, tegenwoordig moet je er alles aandoen om te voorkomen dat je site of de gegevens ervan kunnen worden gebruikt door andere. Er zullen in de komende tijden nog wel wat aanpassingen komen, hopelijk ten goede. Dan zal alles weer klaar staan voor het seizoen 2024.

Maar eerst wil ik nog even seizoen 2023 afsluiten met een overzicht van de kampioenen van het afgelopen vliegseizoen.

De grote man van 2022 was ook de grote man van seizoen 2023. Zijn naam Ton Pieters. Hij werd maar liefst 1e Vitesse onaangewezen, 1e Midfond aangewezen, 1e Midfond onaangewezen, 1e Dagfond onaangewezen, 1e Dagfond aangewezen. En hoe kan het ook anders daarom ook 1e Oude duiven aangewezen en 1e Oude duiven aangewezen. Ton deed met de jonge duiven niet mee, maar ging op de natour verder 1e onaangewezen en 1e aangewezen. Alles bij elkaar opgeteld werd hij ook nog 1e Generaal onaangewezen en 1e Generaal aangewezen. Verder had hij ook nog de kampioensduiven Vitesse (NL22-8384560), Midfond (NL22-8384564) en Natour (NL18-1015387). Alles bij elkaar opgeteld voor Ton een geweldig seizoen.

De grote achtervolger van Ton Pieters is nieuw in onze vereniging. Hij is wel een oude rot in de duivensport en dat heeft hij het afgelopen seizoen meteen laten zien. Het is Hans Baltus. Hans Baltus werd 2e Vitesse aangewezen, 2e Midfond onaangewezen en 2e Midfond aangewezen. Tezamen werd hij 2e Oude duiven onaangewezen en 2e Oude duvien aangewezen. En dat met een gemiddelde van 10 duiven per week. Met een gemiddelde van 10 jonge duiven wist hij alle jonge duivenvluchten mee te doen wat resulteerde in 1e Jonge duiven onaangewezen en 1e Jonge duiven aangewezen. Alles bij elkaar opgeteld werd hij 2e Generaal onaangewezen en 2e Generaal aangewezen. En tevens had Hans de kampioensduif Jong (NL23-9241855). 

De volgende liefhebber heeft geen introductie nodig. Hij heeft een voorliefde voor de korte afstanden en dat heeft hij laten zien door 3e Vitesse onaangewezen, 3e Vitesse aangewezen, 3e Jonge duiven onaangewezen, 2e Natour onaangewezen en 2e Natour aangewezen te worden. Zijn naam Hans Vellinga. Hij werd over het hele seizoen 3e Generaal onaangewezen en 3e Generaal aangewezen

En dan de man die 4e Generaal onaangewezen en 4e Generaal aangewezen is geworden is een liefhebber die het afgelopen seizoen het met de oude duiven tegen Ton Pieters moest opnemen en met de jonge duiven tegen Hans Baltus en dat met verve heeft gedaan. Zijn naam Piet Schot. Hij werd onder andere  2e Vitesse onaangewezen, 1e Vitesse aangewezen, 2e Jonge duiven onaangewezen en 2e Jonge duiven aangewezen. Verder is Piet de man die naast zijn tijd voor zijn duiven ook nog iedere week veel tijd kwijt is met het doorgeven van de aantallen duiven en manden voor iedere vlucht en maakte hij ook nog de roosters voor het inkorven. 

De overige kampioenen waren:

Jan van Bakel: 3e Dagfond onaangewezen, 3e Oude duiven onaangewezen, 3e Natour onaangewezen, 3e Natour aangewezen en 5e Generaal onaangewezen.

Fred Vlugt: 3e Midfond onaangewezen, 3e Midfond aangewezen, 3e Oude duiven aangewezen, 3e Jong duiven aangewezen en 5e Generaal aangewezen.

Kees de Jonge: 2e Dagfond onaangewezen, 2e Dagfond aangewezen en Kampioensduif dagfond (NL19-1584300).

Fons Schelvis: 3e Dagfond aangewezen.

De laatste kampioenen zijn die van de Overnacht. Dit zijn de NPO overnacht vluchten en deze vluchten worden niet meer in onze eigen vereniging ingekorfd en jammer genoeg geschied dit kampioenschap voor een groot deel buiten het gezichtsveld van de meeste leden. En natuurlijk zijn er ook nog de ZLU vluchten, die tellen niet voor dit kampioenschap. Ik weet dat diverse leden van onze vereniging ook op deze vluchten mooie resultaten hebben behaald, maar deze resultaten zijn, jammer genoeg, niet geplaatst op onze verenigingssite.

Ruud Vermaat: 1e Overnacht onaangewezen, 2e Overnacht aangewezen.

Jelle Sneekes: 2e Overnacht onaangewezen, 1e Overnacht aangewezen en Kampioensduif overnacht (NL21-1115621).

Wouter Meijling: 3e Overnacht onaangewezen, 3e Overnacht aangewezen.