Gisteren is de laatste vitessevlucht geweest. Dit onderdeel liep van half april tot bijna half juli. Een hele lange tijd voor de sprinters.

Voor de oude duiven resten er nog 3 vluchten te weten komende zaterdag de laatste midfondvlucht en vervolgens nog 2 dagfondvluchten waarbij de laatste vlucht aangemerkt is als olympiade vlucht. Ik ben benieuwd wie het allemaal nog op kunnen brengen tot dit einde.

Het oude duivenseizoen heeft zijn sporen nagelaten. Vrijwel alle vluchten werden vervlogen met krachtige noordoosten wind. Ze werden veelvuldig naar de kust en zelfs over zee gedreven. Dit is ook te merken aan de verlopen van de vluchten en de hard teruglopende aantallen duiven.

Komende zaterdag gaat ook een nieuw onderdeel beginnen de jonge duiven. Velen hebben de africhtingen al goed doorstaan. Er staat er nog 1 op het programma. Aanstaande dinsdag de laatste. Hopelijk verlopen de eerste vluchten redelijk soepel zodat de meeste liefhebbers over 8 - 9 weken kunnen zeggen ik heb voldoende nieuwe aanwas zitten voor het komende jaar met ervaring.

Dit jaar heeft U het moeten doen met niet meer iedere week een stukje over het verloop van de vluchten. Jammer genoeg kan ik even niet meer de tijd opbrengen om rustig achter de computer te zitten, vandaar mijn sporadische stukjes. Ik tracht nog wel iedere week de uitslagen zo snel mogelijk te plaatsen, al lukt dat ook de laatste weken niet meer helemaal.