Iedere liefhebber krijgt/koopt weleens een duif van een andere liefhebber. Om er mee te mogen spelen dient deze duif op naam te staan van de liefhebber die er mee speelt. Voorheen moest dan het eigendomsbewijs worden opgestuurd naar de NPO of men kon dit laten doen tijdens de nationale dagen bij de NPO stand. 

Dit hoeft niet meer. Het is nu mogelijk om duiven online op Uw naam te zetten of duiven van U die naar een andere liefhebber zijn gegaan over te schrijven naar de nieuwe liefhebber. De NPO heeft hiervoor een mooie flyer gemaakt hoe men dit moet doen. Om het voor U makkelijk te maken heb ik de flyers met de verschillende mogelijkheden op de site geplaatst.

 

Mogelijkheid A:

U schrijft een eigen duif over op naam van de nieuwe eigenaar. Van belang is wel dat U Uw eigen lidnummer en het lidnummer van de nieuwe liefhebber bij de hand hebt. Volg de aanwijzingen op de flyer.

 

Mogelijkheid B:

U schrijft een duif die U van een andere heeft over op Uw eigen naam. Ook hierbij heeft U de lidnummers van Uzelf en van de oude eigenaar nodig. Volg de aanwijzingen op de flyer.

 

Om bovenstaande te kunnen doen is het van belang dat U kunt inloggen op de site mijn.duivensportbond.nl.

Uw gebruikersnaam is Uw eigen lidnummer (vb 1425xxxx).

Bent U er voor het eerst dan moet U eerst Uw account activeren en een wachtwoord aangeven. Anders Uw wachtwoord invoeren en inloggen.

Dan komt U in een menu terecht waarin U Uw gegevens kunt updaten en waarin U via de stappen op de flyer duiven kunt overschrijven.

 

Opgemerkt dient te worden dat beide partijen nodig zijn om een overschrijving goed af te kunnen ronden. Dus U dient of de nieuwe eigenaar of de oude eigenaar op de hoogte te stellen dat U een overschrijving heeft aangemaakt. Pas als de liefhebber het bevestigd heeft is de overschrijving afgerond.