Zaterdag 19 september stond de laatste vlucht van seizoen 2020 op het programma. Vanwege corona mochten de duiven niet naar de oorspronkelijke losplaats Arras in Frankrijk. De lossing werd verplaatst naar Quievrain. En hoewel het nog even onduidelijk was of het überhaupt wel door zou kunnen gaan omdat de hele provincie Noord Holland door de Belgen als rood gebied voor Corona werd aangeduid is de laatste vlucht toch doorgegaan.

Het aantal inkorvende leden liep deze week hard terug, slechts een handje vol korfde in. De weersomstandigheden konden het niet zijn want er was mooi weer voorspeld, dus de invallende rui zal voor diverse liefhebbers spelbreker zijn geweest of misschien ook wel een vakantie want het seizoen duurde 1 week langer dan gepland.

Om 8.30 uur werden de duiven gelost. En de grote winnaar van niet alleen deze vlucht maar van de hele natour werd Ton Pieters. Met de plaatsen 1 t.m. 5 en verder 21 duiven bij de eerste 25 een uitslag om U tegen te zeggen. 

Generaal kampioen.

Corona gooide de start van seizoen 2020 in de war. In het begin mochten we alleen maar trainingsvluchten houden zonder uitslagen. Na een paar weken mochten er weer officiële wedstrijden worden gehouden. En een ieder maakte de afweging om vol de strijd aan te gaan of toch wat voorzichtiger te zijn. Gelukkig is iedereen gezond gebleven, hoewel het humeur van de leden soms wel leed onder de noodzakelijke maatregelen om corona buiten de te houden.

Uiteindelijk ging de strijd om het Generaal kampioenschap tussen twee liefhebbers. Jan van Bakel en Hans Vellinga. Jan deed alle dagfondvluchten mee, terwijl Hans zich volledig stortte op de jonge duiven en de natour. En eigenlijk duurde het seizoen voor Jan twee weken te lang want toen nam Hans het heft in handen, wat uiteindelijk resulteerde in:

1e GENERAAL ONAANGEWEZEN en 1e GENERAAL AANGEWEZEN 2020 

HANS VELLINGA. 

Hans Vellinga

Jan van Bakel werd 2e Generaal onaangewezen en 2e Generaal aangewezen.

Ton Joosten werd 3e Generaal onaangewezen en Frans Bosma werd 3e Generaal aangewezen.

Allen van harte proficiat met de behaalde prestaties.