Dit weekeinde was wederom een druk weekeinde voor de mensen die alles in goede banen moesten leiden en dat terwijl we nog steeds in het coronatijdperk leven. Het gebon deze week allemaal al op de woensdagavond. Deze avond moesten de oude duiven worden ingekorfd voor de laatste dagfondvlucht. Er werden slechts 74 duiven door 9 liefhebbers ingekorfd. 

Op donderdag moesten de jonge duiven de mand voor hun midfondvlucht. Onze vereniging zelf had niet zoveel duiven meer, maar gelukkig kwamen de liefhebbers uit Zandvoort ook bij ons inkorven en werden er toch nog 200 duiven meegegeven.

Wie nog duiven overhad kon deze op vrijdag inkorven voor de natourvlucht, niet vanuit Duffel maar vanuit Roosendaal. Na aftrek van een aantal invliegduiven bleven hiervoor een kleine 300 over. 

De weersverwachting liet een beeld zien dat niet veel goeds voorspelde voor de zaterdag. Maar uiteindelijk zijn alle vluchten losgegaan, misschien niet met de beste weersomstandigheden maar wel met wind mee.

De eerste duiven die losgingen waren die uit Roosendaal. Om 7.55 uur mochten zij naar huis racen. Grote winnaar was Ton Pieters, 2e plaats voor Gebr. Poelarends en de 3e plaats was voor Henk Widurski.

Vervolgens gingen de oude duiven los in Blois. Dit werd een pittige vlucht. Grote overwinnaars in Snelle Wieken waren de Gebr. Poelarends met de plaatsen 1, 2, 3, 4 en 5. 

De laatste duiven die losgingen waren de jongen vanuit Roye. Hier was de eerste en de derde plaats voor Hans Vellinga. Tweede werd Ton Joosten.

Alle winnaars van harte proficiat.