Na een weekend van rust muv de overnachtvlucht is dit weekeinde het programma weer verder gegaan. De jonge duiven gingen naar Quievrain en de oude duiven voor de laatste vitessevlucht stonden op hetzelfde station. Een dag eerder moesten de duiven de één na laatste dagfondvlucht vanuit Chateauroux al de mand. En kijkend naar de aantal duiven dat daarvoor kwam lijkt het dat de meeste duiven al in de rui zijn gevallen. Op dinsdag mochten de overnachtspelers nog één keer alles uit hun hok halen om deel te nemen aan de laatste overnachtvlucht. En dat deden ze ook met 369 ingekorfde duiven was het een aantal waar in eerste instantie geen rekening mee gehouden werd. Zeker in deze periode waarin iedereen verzocht werd om van te voren op te geven met hoeveel duiven men kwam en er rooster van inkorven kon worden gemaakt.

Helaas konden de duiven van Bergerac niet op vrijdag worden gelost. Deze werden pas op zaterdag om 13.00 uur gelost en zijn ten tijde van dit verslag dus nog onderweg.

De duiven van Chateauroux konden zaterdag om 8 uur worden gelost. Om even over half 5 kwam de eerste melding van de Comb. Paap en Paap. Een klein half uur later waren de 2e en de 3e melding ook van de Comb. Paap en Paap. Waarmee zij niet alleen bij ons maar ook in Kring 3 de grote overwinnaars waren. In de Snelle Wieken zelf werd een familie strijd in het voordeel beslecht door de Gebr. Poelarends die de 1e en de 3e prijs winnen en de 2e plaats is voor Hennie Poelarends. Mannen proficiat.

De jongen en de oude moesten tot 10.30 uur wachten voordat zij aan hun thuisreis mochten beginnen. 

Grote winnaar bij de oude duiven was Ton Pieters die maar liefst 1 t.m. 8 speelde. En hiermee ook kampioen werd op de vitesse. 

Bij de jonge duiven ging de overwinning naar Hans Vellinga. Plaats 2 is voor Jacco Ulehake en de plaatsen 3 en 4 zijn voor Piet Schot.

Volgende week gaat het verder met op dinsdag een africhting vanuit Zevenhuizen voor de natour en op donderdag de jonge duiven voor Peronne en vrijdag gaat de natour van start voor het inkorven van Roosendaal en dan gaan we langzaam richting het einde van seizoen waarvan niets was zoals we gewend waren. Maar tot nu toe houden we stand ook qua gezondheid, dus bij deze het dringende verzoek om de komende weken nog even rekening met elkaar te houden zodat we misschien volgend jaar weer verder kunnen.