Voor het weekeinde van 08 augustus zijn de midfondvlucht en de jonge duiven vlucht afgelast vanwege een superhittegolf die ons te wachten staat. De enige vlucht die wel doorgaat is de overnacht oorspronkelijk vanuit Dax maar teruggebracht naar Bergerac. Deze duiven zijn op vrijdag 7 augustus om 10.00 uur aan hun thuisreis begonnen. Ik hoop dat iedere liefhebber elke duif die thuiskomt ontvangt alsof het een eerste prijswinnaar is want dat verdienen deze beestjes zeker.

Ook voor mij zijn deze temperaturen te veel van het goede, maar ik wil zeker niet klagen want over een paar weken hebben we weer een paar dagen regen en dan is het ook niet goed. Dus zit ik binnen en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat kampioenschappen bij te werken. In dit geval betreft het de kampioenschappen van de eerste klasse.

Met uitzondering van de midfond zijn er nog diverse mogelijkheden om Uw stand op de ranglijst te verbeteren. Tenminste zolang het verenpak van Uw oude duiven het nog toelaat. Het is volgende week wel al half augustus en tijdens een normaal seizoen was het oude programma al afgesloten. Voor Uw oude duiven staan er nog een vitesse vlucht (volgende week) en 2 dagfondvluchten (volgende week en 2 weken later) op het programma. Zeker voor de dagfondvluchten wil ik toch even opmerken het zijn nog afstanden van ruim 600 en 500 km, dus hou rekening met de pennenstand.