Ook in de corona tijd ontkomen we er niet aan dat er meerdere vluchten op één weekeinde geprogrammeerd staan, zeker als het verschillende disciplines betreft. Maar dat betekent wel dat verschillende mensen veel avonden achter elkaar in touw zijn om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Het begon deze week op dinsdagavond toen de de duiven voor de 1e overnacht vlucht vanuit St. Vincent moesten worden ingekorfd. Er kwamen maar liefst 173 duiven van 23 liefhebbers. Welke volgens een vooraf gemaakt rooster de manden ingingen.

Op donderdag gingen de duiven voor de dagfond vlucht vanuit Blois de mand in. Er stonden 218 duiven in concours van 19 liefhebbers. 

Vrijdag gingen de vluchten 3 en 4 tegelijk de mand in. Dit waren de jonge duiven voor hun 2e jonge duiven vlucht en de oude duiven voor de 3e vitesse vlucht. Bij elkaar werden die avond ruim 550 duiven ingezet.

De weersverwachting was gelukkig gunstig zodat alle vluchten op tijd konden worden gelost.

 

Op vrijdag om 13.00 uur mochten de duiven van St. Vincent aan hun thuisreis beginnen. GROTE OVERWINNAARS werden op deze vlucht de Gebr. Jacobs uit Nes a.d. Amstel met de plaatsen 1 en 2. En deze 2 duiven klasseren zich zeer waarschijnlijk ook in de Top-10 van Afdeling 6. De derde plaats is voor Wouter Meijling, hij is tevens de winnaar van Snelle Wieken. Mannen van harte proficiat.

Vanwege het hele corona gebeuren werden er geen papieren uitslagen gemaakt. De uitslag kunt U wel digitaal opvragen.

KLIK HIER voor de hele uitslag van St. Vincent. Of ga via het menu UITSLAGEN 2020 om de uitslag in te zien.

 

Op zaterdag om 7.15 uur begonnen de duiven van Blois aan hun thuisreis. Om de een of andere reden werd dit een vlucht met een verloop waarop men niet gerekend gehad. De aankomsten verliepen bij de meeste liefhebbers niet regelmatig. Echter bij de Comb. Paap & Paap uit Zandvoort was het tegendeel het geval. Ze spelen de 1e, 2e, 4e, 13e en 17e in de gezamelijke uitslag van 1425 en 1428. Goed voor de 1e en de 8e prijs in Kring 3 en zeer waarschijnlijk een top-3 plaats in de Afdeling. De enige die een beetje tegengas kon geven was Fons Schelvis uit onze eigen vereniging met de 3e plaats. Ook deze mannen van harte proficiat.

 

De laatste duiven die losgingen waren de jonge duiven en de oude voor hun vitesse vlucht. Zij moesten wachten tot 9.00 uur. Er waren een paar liefhebbers die een groot aantal duiven in de strijd hadden en daar was het zeer waarschijnlijk een stortvloed aan duiven toen ze thuis kwamen.

Op de vitesse was het Hans Vellinga die Jaap Ruighaver en Piet Schot voorbleef. Bij de jonge duiven ging de overwinning naar Piet Schot voor Hein Handgraaf en Jaap Ruighaver. Ook deze mannen van harte proficiat.