Dit weekeinde stonden er eigenlijk 2 vluchten op het programma. Fontenay voor de jonge duiven en voor de kring ook nog tellend voor het kampioenschap en Lennik voor de natour.

Voorheen stond de vlucht Fontenay te boek als zijnde de nationale derby voor de jonge duiven en konden de duiven alleen worden ingekorfd bij de Nationale inkorfcentra plus enkele extra. Nu mocht er bij iedere vereniging die dit had aangevraagd ingekorfd worden, hoezo versnippering.

Uit onze eigen vereniging kwamen geen deelnemers alleen uit Zandvoort en Beverwijk kwamen onze vaste gasten. Jammer voor hun eigenlijk ook wel. 

De duiven werden om 9.00 uur gelost en met de zuidenwind zou het waarschijnlijk een snelle vlucht worden. Voor de winnaars de Comb. Paap & Paap vlak voor Frank Nebig hadden de eerste duiven geen problemen. De latere duiven kregen toch weer behoorlijk voor hun kiezen. Het is gewoon een zwaar en lang seizoen voor de jonge duiven.

Voor de natour stonden de duiven in Lennik. De winnaar was deze week Joop Jansen op de voer gevolgd door Hans Vellinga op de plaatsen 2 en 3. De winnaar in de eerste klasse is Jan van Bakel met de plaatsen 1, 2 en 3.

Allen van harte proficiat.