Voor het weekeinde van 17 augustus stonden 2 vluchten op het programma. Te weten de 7e jonge duivenvlucht vanuit Pnt. St. Max en de 2e natourvlucht vanuit Duffel. Op donderdag bleek dat het weer voor de zaterdag en de zondag slecht zou zijn. Besloten werd om de duiven van Pnt. St. Max gewoon in te korven en in plaats van op de zaterdag op vrijdag te lossen. De algemene verwachting was dat het inkorven voor Duffel vanwege de weersverwachting niet op vrijdag de mand in zouden gaan. Echter de knappe koppen zagen toch mogelijkheden om of op zaterdag of op zondag toch te lossen. 

De jonge duiven vlucht vanuit Pnt. St. Maxence leverde slechts 107 duiven op van 9 deelnemers. Wat wel jammer is. De lossing vond inderdaad op vrijdag plaats om 9.05 uur. Met de ZW wind werden ook dit keer weer hoge snelheden behaald. De overwinning was dit keer voor de Comb. Paap & Paap, gevolgd door Frank Nebig. 

In de Snelle Wieken was de overwinning voor Hans Vellinga die samen met Ton Joosten de verenigingsuitslag domineerden.

Zaterdag de vluchtdag voor de duiven vanuit Duffel viel in het water. In de ochtend regende het en gedurende de dag bleef er een gesloten wolkendek hangen in het zuiden van Nederland en België. Er kon niet worden gelost op zaterdag. Uiteindelijk kwam er ook naar voren dat het weer op zondag niet veel beter zou zijn om te kunnen lossen. Gevolg de vlucht vanuit Duffel werd afgelast en de duiven werden terug naar huis gebracht. Uiteindelijk werden de duiven om even over half 6 in Alphen a.d. Rijn gelost. Jammer dat het zo gelopen is.

De winnaars proficiat en op naar het volgende weekeinde als er wederom Duffel op het programma staat.