De laatste 2 vluchten van het weekeinde van 6 en 7 juli waren de overnachtvlucht vanuit Agen en dagfondvlucht vanuit Argenton.

Voor de vlucht van Agen werden er 245 duiven door 23 liefhebbers ingekorfd. De lossing vond plaats op vrijdag 5 juli om 11.30 uur. De temperaturen liepen in Frankrijk wederom hoog op, het zou dus een pittige vlucht worden. Winnaars in ons NIC en in Noord Holland waren de Gebr. Jacobs. Een grandioze prestatie. Hun 2e duif meldde zich ruim 2 uur later en die was goed voor de 2e plaats in ons NIC.

De vlucht kende verder een heel traag verloop er moest zelfs worden doorgeklokt op de zondag. Aan het eind van de zondagmiddag waren de prijzen verdiend.

De dagfondvlucht vanuit Argenton werd wegens slecht weer op de zaterdag op de losplaats uitgesteld naar zondag. Helaas konden de duiven pas om 8.00 op zondag aan hun thuisreis beginnen. Met een noordenwind zag het er naar uit dat ook dit een hele zware vlucht ging worden. Pas om 19.20 uur meldde zich de eerste duif in de vereniging. Het was er één van Frans Bosma. Ook de tweede plaats is voor Frans en derde werd Hein Handgraaf.

Ook van Argenton werden op de zondagavond niet alle prijzen gehaald. Er moest worden doorgeklokt op de maandag.

Gevolg is dat beide vluchten pas op maandagavond konden worden uitgeslagen, vandaag dit late verhaal.

Tijdens het plaatsen van de uitslagen en het schrijven van dit stukje zitten de duiven voor de 4e overnachtvlucht voor Dax alweer in de mand. Donderdag is het inkorven voor de 6e midfondvlucht en vrijdag voor de 3e jonge duivenvlucht. Tijdens die laatste vlucht mogen er ook weer oude duiven worden meegegeven, het telt niet voor een kampioenschap.