Voor zaterdag 29 juni stonden eigenlijkde 2e jonge duivenvlucht en de 5e midfondvlucht op het programma. Maar het weer speelt ook deze week weer een grote rol. Zo was op de maandag en dinsdag voorafgaand tropisch, temperaturen van ruim boven de 30 graden. En de verwachting voor zaterdag was dat het weer tropisch warm zou gaan worden. Vanuit de NPO werd besloten om de jonge duivenvlucht af te lassen en de ouden mochten ingekorfd worden voor 1 nacht mand. De afdeling besloot om Lennik als losplaats te nemen, hiermee werd dan toch nog voldaan aan de kortste afstand tellend voor het midfond kampioenschap.

In totaal werden er 177 duiven door 11 liefhebbers ingekorfd. Zaterdag om 7.00 uur mochten ze aan hun thuisreis beginnen. 

De vroegste duif is van Hans Vellinga om 9.05.56. In de vereniging en in kring 3 is deze tijd goed voor de overwinning. En op het moment dat ik dit schrijf hebben nog niet alle verenigingen in Noord Holland uitgeslagen cq hun bestand ingestuurd maar het lijkt er zelfs op dat Hans de snelste duif in heel Noord Holland heeft. Proficiat met dit mooie resultaat. 

De hele uitslag vindt U bij de andere uitslagen. 

Voor komend weekeinde staan er weer een overnachtvlucht, een dagfondvlucht en een jonge duivenvlucht op het programma. We wachten het af.