Zoals in het vorige artikel al vermeld werden er maar liefst 186 duiven door 30 liefhebbers ingekorfd voor de eerste overnachtvlucht vanuit St. Vincent op dinsdag 11 juni. 

Op vrijdag 14 juni werden de duiven om 14.30 uur gelost. Echter in de nacht van vrijdag op zaterdag trok er vanuit Frankrijk een regenfront met heel veel water naar Nederland. Gedurende de ochtend viel er in Nederland heel veel regen. Het werd de duiven niet makkelijk gemaakt om thuis te komen. Het duurde derhalve tot even voor 15.00 uur alvorens de eerste melding in ons NIC kwam. En wel van goede oude bekende namelijk Dirk Pals. Om precies te zijn om 14.58.49 constateert hij zijn "503". Goed voor de overwinning in ons NIC want de 2e melding komt van de Gebr. Molleman om 15.07 en vervolgens moet er ruim een half uur worden gewacht op de derde duif en die is van Kees Niesten jr. Mannen van harte proficiat. 

Vanaf 16.00 uur druppelen de duiven binnen. Helaas zijn aan het eind van de zaterdag nog niet alle prijzen verdiend, daarom konden de klokken pas zondag rond het middaguur worden uitgeslagen. Ale met al een pittig begin van de overnachtvluchten.

De overwinning in Snelle Wieken gaat naar de Comb. de Vries, tweede werd Karel Sneekes en derde Ruud Vermaat.

De volledige uitslagen zijn te vinden via het menu Uitslagen 2019.