Voor deze week stonden de africhting van de jonge duiven, de eerste overnachtvlucht, de vierde midfondvlucht en het eerste concours voor de jonge duiven op het programma. En net als in de voorgaande weken was het weer ook deze week spelbreker.

Op de eerste plaats werd de africhting voor de jonge duiven op woensdag afgelast vanwege regen. Deze africhting werd verplaatst naar zaterdag ipv het eerste concours. Het inkorven voor de eerste overnachtvlucht ging wel volgens plan, sterker er waren veel duiven en veel liefhebbers. Meer hierover in een volgend bericht want op het moment dat ik dit schrijf staat het concours nog steeds open. 

Donderdag werden er 186 duiven door 12 liefhebbers ingekorfd voor de 4e midfondvlucht vanuit Pontoise. En vrijdag mochten de liefhebbers die met de jonge duiven in de weer zijn hun jongen inkorven voor de arfichting van Gorinchem. 

Op zaterdag werden de duiven van Pontoise om 8.00 uur gelost. Waarschijnlijk was het weer op de losplaats ideaal, maar onderweg moest het nog opknappen. Tijdens de nacht was de regen met bakken uit de lucht gekomen. En dat moest naar het noorden wegtrekken. Jammer genoeg ging het langzamer dan gepland. De jonge duiven moesten van Gorinchem verplaatst worden naar het naburige Vuren maar omdat de  bewolking niet wilde breken moesten deze blijven wachten. 

Om 13.21 uur valt de eerste duif bij Hans Vellinga. De tweede duif valt om 13.27 uur bij de Gebr. Poelarends. Uiteindelijk houdt Hans 1,1 mpm over om de overwinning op te eisen. Vanaf dat moment komen de duiven heel langzaam naar huis. Het concours staat meer dan 1 uur open alvorens de 47 prijzen verdeeld zijn. Gelukkig zijn om 19.00 uur bij het uitslaan de meeste duiven toch alweer thuis. Hans proficiat.

Voor de jongen zou worden gewacht tot de oude duiven thuis waren. Helaas klaarde het weer ook niet op waardoor men genoodzaakt was om de jonge duiven terug te brengen naar de verenigingen. Al met al toch wel tegenvallend. Hoe het programma voor de jonge duiven wordt vervolgd zullen we van de week vernemen. 

Volgende week in ieder geval de 3e dagfond, de 2e overnacht, de 7e vitessevlucht en iets met de jonge duiven dus.