Het weekeinde van 8 en 9 juni stond in het teken van veranderingen vanwege weersomstandigheden. Het oorspronkelijke plan was dat deze dagfondvlucht gelijk met Afdeling 7 zou worden als proef. Echter de weersvoorspelling was dat het op zaterdag stormachtig zou worden met een ZW wind. Van diverse kanten werd het afdelingsbestuur bestookt om het plan te heroverwegen. Uiteindelijk werd besloten om NIET gezamenlijk te lossen/vliegen met Afdeling 7. Achteraf een goed besluit maar jammer het ten koste is gegaan van een groot deel van het afdelingsbestuur, zij hebben namelijk aangegeven te stoppen als bestuurder. 

Donderdag werden er 342 duiven door 24 liefhebbers waaronder gastliefhebbers uit Zandvoort en Beverwijk ingekorfd. De losplaats zou zijn Bourges. Vrijdag werden er 213 duiven door 15 liefhebbers ingekorfd voor de 6e vitessevlucht vanuit Duffel.

Zaterdag werd al heel vroeg besloten om beide vluchten uit te stellen naar zondag. Er stond zaterdag namelijk een ZW wind kracht 6 met nog sterkere windstoten. Een wijs besluit. 

De duiven van Bourges werden om de losmogelijkheid te vergroten terug gebracht naar Fontenay. Zondagochtend waren de duiven van Fontenay gelost om 7.00 uur, op de site van Noord Holland stond ook 6.45 uur. Ietwat verwarrend. De duiven in Duffel waren om 7.45 uur gelost. De wind in België en Nederland was ZW en in Frankrijk veranderlijk.

Om 9.14 uur constateert Joop Jansen zijn eerste 2 duiven, snelheid bijna 1600 mpm. Derde plaats is voor Jaap Ruighaver, die hiermee winnaar is in de eerste klasse. Binnen enkele minuten zijn de 54 prijzen verdiend. 

De eerste melding van de duiven van Fontenay is van de Comb. Paap & Paap uit Zandvoort om 13.09. De tweede melding is van Fred Spronk uit Zandvoort om 13.17. De derde melding is van de Gebr. Poelarends om 13.22. 

De Comb. Paap & Paap is hiermee de grote winnaar van onze gezamelijke uitslag (NIC) gevolgd door de Gebr. Poelarends die winnaars zijn in de Snelle Wieken en meteen maar even laten zien wat ze van plan zijn op de dagfond want in de gecombineerde uitslag hebben ze er maar liefst 5 bij de eerste 9. De derde plaats is voor Jacco Ulehake, die net als 14 dagen geleden ook winnaar is in de eerste klasse. Fred Spronk werd uiteindelijk 4e. 

Alle uitslagen zijn te vinden via het menu onder uitslagen 2019. Verder zijn de tussenstanden van de kampioenschappen van Snelle wieken te vinden via het menu onder Kampioenen 2019.

De komende week wordt een start gemaakt met de jonge duiven en met de overnacht vluchten. Op dinsdag gaan de jongen de mand in voor hun enige africhtingsvlucht vanuit Gorinchem en eveneens gaan de overnachtduiven op dinsdag de mand in voor St. Vincent. Donderdag gaan we verder met de midfond en vrijdag moeten de jonge duiven worden ingekorfd worden voor hun eerste wedvlucht vanuit Roosendaal (??).

Ik hoop dat iedereen goed nagedacht heeft over zijn jonge duiven want de start is wel erg vroeg en deze toer duurt lang. Ik wens iedereen veel succes.