Zaterdag 25 mei het eerste weekeinde met twee oude duivenvluchten. De eerste dagfondvlucht en de vijfde vitessevlucht. 

Donderdag 23 mei moesten de duiven voor de dagfond de mand in. Meestal komen er op deze eerste vlucht nog geen liefhebbers van buitenaf. Dit jaar was het anders. Kring 3 bestaat uit 6 verenigingen en op donderdag kwamen onze vaste gasten uit Zandvoort al, maar ook kwamen de liefhebbers uit Beverwijk al bij ons inkorven. Hoe meer liefhebbers, hoe beter de concurrentiestrijd. Uit eigen vereniging kwamen er 20 liefhebbers en in totaal werden er door maar liefst 30 liefhebbers 506 duiven ingekorfd.

Vrijdag 24 mei inkorfavond voor de 5e vitessevlucht. Geen liefhebbers met invliegduiven, alleen nog maar de liefhebbers die strijden voor het kampioenschap op de korte afstanden. Totaal 14 liefhebbers brachten 230 duiven.

Zaterdag 25 mei werden de duiven voor de dagfond om 7.30 uur gelost in Fontenay en de duiven voor de Vitesse om 8.15 uur in Lennik. Wind zwak uit noordelijke richting. Eén opmerkelijk feit was dat op buienradar duidelijk te zien was dat er over Zeeland en Zuid Holland een stevig regengebied trok dat misschien wel van invloed kon zijn op het verloop van beide vluchten. Ook moesten de duiven van Zuid Holland in Peronne wachten tot na 13.00 uur voordat zij los konden. Afwachten dus.

Om even voor half 11 kwamen de eerste duiven vanuit Lennik. De specialisten op de korte afstanden stonden ook nu weer vooraan. Winnaar werd Joop Jansen, de plaatsen 2 en 3 waren voor Ton Pieters (tevens winnaar hiermee van de eerste klasse) en plaats 5 was voor Piet Schot. Aan het verloop viel niet op te maken of de duiven last hadden gehad van de weersomstandigheden, gelukkig maar.

Vervolgens was het wachten op de duiven vanuit Fontenay. De eerste melding was van Frank Nebig om 14.32.00 uur. Omdat hij op één van de kortste afstanden woont was het nog even afwachten of hij ook daadwerkelijk de overwinnaar zou zijn. Tweede melding kwam van Alfred Widurski om 14.45.18 uur. Verschil 13 minuten in tijd, in afstand 14 km. Met een snelheid van 1.16 km/h blijft Frank Nebig net voor Alfred Widurski. 

De derde en de vierde liefhebbers kwamen uit de Snelle Wieken zelf. Plaats 3 en overwinnaar in SNW is Jacco Ulehake, die hiermee ook winnaar is in de eerste klasse. Plaats 4  is voor Jan van Bakel. Het werd een behoorlijk krachtmeting op deze eerste dagfondvlucht. Maar 's avonds bij het uitslaan waren de meeste duiven gelukkig alweer thuis. 

Alle uitslagen zijn terug te vinden onder de menuknop Uitslagen 2019. 

Komende zaterdag staat alleen de 3e midfondvlucht op het programma. Losplaats en ophaalschema zijn nog niet bekend.