Voor de tweede midfondvlucht vanuit Morlincourt moesten de duiven voor het eerst dit seizoen echt op donderdag al worden ingekorfd. Een nacht extra mand is voor veel duiven soms toch even lastig te verteren. Maar daarna weten ze wat hen te wachten staat. Jammer genoeg besloot de afdeling om het ophaalschema op het laatste moment weer om te gooien. Jammer dat het zo gaat, je bereid je voor op een bepaald tijdstip van inkorven waardoor soms de hele familie zich moet aanpassen. 

In totaal stonden er deze vlucht 356 duiven in concours van 16 liefhebbers. De meeste liefhebbers met invliegduiven sloegen een weekje over, waarschijnlijk ter voorbereiding op de eerste dagfondvlucht volgende week. Het zou leuk zijn als alle duiven volgende week in concours zouden worden gezet.

Vanwege bewolking moest er worden gewacht tot 10.45 uur voordat de duiven op zaterdag konden worden gelost. De wind was zwak uit noordelijke richting. Er moest wel degelijk gewerkt worden.

Net als vorige week was de winnaar Piet Schot, niet met zo'n serie als vorige week maar toch een eerste plaats is altijd lekker. Op de tweede plaats gevolgd door Joop Jansen en derde liefhebber, tevens winnaar van de eerste klasse, is Ton Pieters. Opvallend detail is dat al deze liefhebbers beginnen met hun eerste getekende.

Mannen proficiat.

Volgend weekeinde de eerste dubbelvlucht. Op donderdag gaan de duiven voor de eerste dagfond de mand in en op vrijdag voor de 5e Vitesse vlucht. Omdat er zoveel gerommeld wordt met de ophaalschema's raad ik U aan Uw mail of de groeps app in de gaten te houden omtrent de precieze tijdstippen van inkorven en ophalen van de duiven.