Zaterdag 11 mei stond de eerste midfondvlucht op het programma. De enige midfondvlucht die nog op vrijdag kon worden ingekorfd, namelijk Peronne. Op het laatste moment werd hiervoor nog wel het ophaalschema veranderd. Waardoor het allemaal wel erg rommelig overkomt.

In totaal werden er 390 duiven door 20 liefhebbers in concours gezet. Met de invliegduiven erbij werden er 508 meegegeven. De weersverwachting gaf weinig hoop op een lossing op zaterdag. Maar net als de afgelopen weken was het weer toch weer niet voorspelbaar. De regen trok sneller weg waardoor de duiven om 11.15 uur de vrijheid konden krijgen. Met een pittige noordenwind. Al met al net als vorige week weer een pittig vluchtje dus. 

In beide klassen werd een mooie serie neergezet door de winnaar. In de totale uitslag ging de overwinning naar Piet Schot, tevens waren de plaatsen 2, 3, 4 ook voor hem. Met 17 van 20 in de uitslag al een geweldige uitslag. Maar voor Piet werd het nog mooier want hij eiste ook de overwinning in Kring 3 op. En werd hij 8e in de hele afdeling. Een perfect weekeinde voor Piet. 

De winnaar in de eerste klasse is Ton Pieters. Hij speelde daar maar liefst 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10 enz. Ton is dit seizoen al heel goed bezig. 

Beide mannen van harte proficiat met jullie mooie overwinningen. 

Volgende week de tweede midfondvlucht. Hiervoor zullen de duiven al op donderdag de mand in gaan.