De vitessevluchten van seizoen 2019 kenmerken zich door de wisselende weersomstandigheden. Begon het met kou vervolgens hitte en daarna veel regen. Deze week was niet anders. Er kwam in het weekeinde polaire lucht onze kant op. Lage temperaturen en kans op regen en hagelbuien. Al met al voor verschillende liefhebbers toch weer een gegeven om na te denken om alles of een gedeelte of alles thuis te laten. 

De losplaats was gelijk aan de losplaats van vorige week namelijk Quievrain. Uiteindelijk stonden er 353 duiven in concours van 17 liefhebbers. 

Lostijd 10.05 uur, wind NNW aantrekkend naar kracht 5. Een pittige vlucht dus. Vorige week iets meer dan 2 uur en deze week was het ruim 3 uur wachten tot de eerste duiven kwamen. Het werd een close finish tussen de twee matadoren op de Vitesse Piet Schot en Joop Jansen. En dit keer was het Joop die aan het kortste eind trok. Om 13.21.47 met een snelheid van 1161 mpm wint hij het deze week. Op 2 mpm gevolgd door Piet Schot, die ze wel aan een touwtje kreeg. Want naast prijs 2 wordt hij ook nog 3, 4, 6, 7 en 9. Beide mannen proficiat.

De overwinning in de eerste klasse gaat naar Frans Bosma, op plaats 2 Ton Pieters en plaats 3 is ook voor Frans Bosma. Ook deze mannen proficiat.

De hele uitslag vindt U onder Uitslagen 2019 en de nieuwe tussenstand vindt U onder Kampioenen 2019.

Volgende week de eerste midfondvlucht.