Zaterdag 27 april, koningsdag, op het programma stond de derde vitessevlucht. De losplaats blijft tot bijna de laatste dag een verrassing. Het werd Quievrain. Voorspelling veel regenbuien en een stevige wind uit het zuidwesten. Verschillende liefhebbers twijfelden of ze wel mee zouden doen omdat lossen op zaterdag twijfelachtig was. 

De meeste liefhebbers met invliegers zagen er vanaf. Uiteindelijk 574 duiven waarvan er 403 in concours stonden, ingebracht door 19 liefhebbers. 

Gelukkig viel de regen op zaterdag mee. Enkele buien daargelaten. Maar wel een stevige ZW wind waardoor de duiven een hoge snelheid na lossing zouden kunnen halen. Om 10.15 uur werden de duiven gelost. Op losplaats was het geen superweer waardoor het vertrek niet super zou zijn. Bij de aankomsten viel daar echter weinig van te merken, hoewel degene die niet direct thuiskwamen wel een regenbui hadden gehad.

Winnaar werd deze week Piet Schot. Zijn 360 deed 2 uur en 5 minuten over de 234 km die moest worden overbrugd. De snelheid was 1865 mpm oftewel 111,9 km/h. De tweede plaats was voor Hein Handgraaf en de derde plaats werd behaald door Joop Jansen. De winnaar in de eerste klasse was Ton Pieters. Hij speelde daar maar liefst 1, 2, en 3. Alle winnaars van harte proficiat.

De hele uitslag vindt U in het menu onder Uitslagen 2019.

Komende zaterdag alweer de 4e vitessevlucht. Losplaats op dit moment nog niet bekend.