Zaterdag 20 april, de tweede vitessevlucht. Het weer van een winterse vlucht vorige week, deze week een vlucht met zomerse temperaturen. Wel nog steeds een oostelijke wind. De losplaats zou Asse Zellik zijn maar helaas ook daar mogen we niet meer lossen, dus een nieuwe losplaats ongeveer 10 km verder werd Lennik.

Vanwege het mooie weer besloot iedereen om zoveel mogelijk duiven mee te geven. In totaal werden er maar liefst 674 duiven ingekorfd. Een deel van deze duiven gingen mee om te oefenen voor grotere afstanden. Bleven er al met al nog 456 duiven van 19 liefhebbers voor de wedvlucht over.

De duiven werden om 8.30 uur gelost en met een afstand van ongeveer 180 km zouden de eerste duiven zich kunnen melden rond de klok van 10.45 uur. En dat gebeurde ook de eerste twee duiven waren van Joop Jansen om 10.45.52 en 10.45.58. Goed voor zijn tweede overwinning op rij. De plaatsen 3, 4 en 5 waren voor Piet Schot. En de derde liefhebber Jaap Ruighaver vinden we terug op plaats 9 waarmee hij winnaar werd in de Eerste klasse.

Na twee vluchten kunt U de eerste tussenstanden vinden in het menu onder kampioenen 2019 en beide uitslagen vindt U onder uitslagen 2019.

Rest mij nog te zeggen dat vanaf komende vrijdag 26 april de duivenwagen, voor de resterende vitessevluchten en de midfondvluchten, al om 19.30 uur aanwezig is om de duiven te laden. En gezien de hoeveelheid duiven van afgelopen vrijdag is medegedeeld dat U vanaf 17.30 uur kunt komen met Uw duiven. Probeer in ieder geval om uiterlijk om 18.30 uur met U duiven aanwezig te zijn, want de wagen wacht niet.