April doet wat ze wil, zeker qua weer. Zaterdag 13 april de officiële opening van seizoen 2019. Het lenteweer was ver te zoeken, de nacht van vrijdag 12 april op zaterdag 13 april nachtvorst en op zaterdag een koude ONO wind waardoor de temperatuur niet veel hoger kwam dan 6 a 7 graden. Geen lekkere start voor de duiven maar ook niet voor de liefhebbers in de tuin om ze op te wachten.

In totaal werden er 403 duiven ingekorfd, 3 liefhebbers deden niet mee in concours en dus bleven er 346 duiven concoursduiven over. De duiven werden om 10.00 uur in Duffel gelost. De lucht strak blauw met toch wel wat wolken die kwamen opzetten. Op de site van Afdeling 7 stond de melding dat zij niet konden lossen omdat de duiven van Afdeling 6 niet wegtrokken. Afwachten hoe het zou verlopen, gelukkig kwamen de meeste duiven vlot op elkaar.

De eerste melding kwam van, hoe kan het ook anders, Joop Jansen om 11.50 uur. Amper een halve minuut later valt de tweede duif bij Ton Pieters. Zij zijn de winnaars van resp. de totale uitslag en van de eerste klasse. Beide mannen van harte proficiat. 

De hele uitslag kunt U vinden in het menu onder Uitslagen 2019.