Zaterdag 1 september op het programma stond de 4e natourvlucht en de sectorale vlucht (voorheen de nationale derby jonge duiven) vanuit Fontenay.

Op donderdag moesten de jonge duiven voor Fontenay worden ingekorfd. En dat was me altijd een drukte van belang. Heel veel liefhebbers wilden die eer weleens behalen om op de nationale jonge duivenvlucht op het hoogste treetje te staan. Maar door de versnippering heeft ook deze vlucht veel van zijn glans verloren. Neemt niet weg dat een overwinning een overwinning blijft en dat een goede duif moet zijn. Ook in ons NIC is de teruggang te merken. Dit werden er slechts 189 duiven door 10 liefhebbers ingekorfd.

Gelost op zaterdag 1 september om 8.30 uur werd het mooie toch wel pittige vlucht met een vlot verloop. De grote winnaar werd Henk Widurski. De tweede plaats was voor de Comb. A. de Haan en Zn en derde werd Gabrielle de Waard. De volledige uitslag is te vinden in het menu van het NIC. 

Ook stond de 4e natourvlucht op het programma. De losplaats Asse Zellik. De duiven werden gelost om 8.30 uur met toen nog een zwakke ZO wind. Het werd een clean sweep voor Hans Vellinga, hij bezet het hele podium. Op plaats 4 vinden we Ton Joosten die daarmee winnaar wordt in de eerste klasse. 

Komende zaterdag de laatste natourvlucht en de laatste vlucht die telt voor de kampioenschappen. Voor twee liefhebbers is deze vlucht nog slechts een formaliteit want niemand kan hen meer achterhalen. Dit zijn Ton Joosten die dit jaar Generaal Kampioen aangewezen is geworden en de Gebr. Poelarends die dit jaar Generaal Kampioen onaangewezen zijn geworden. Mannen bij deze alvast van harte proficiat met deze kampioenschappen.

Na het uitslaan van de laatste natourvlucht is er een barbecue waarbij alle leden met aanhang zijn uitgenodigd. Als alles loopt zoals we hopen dat het gaat lopen zal deze laatste vlucht worden uitgeslagen om 16.00 uur waarna vervolgens de barbecue zal starten. Maar met het weer en de duiven weet men het maar nooit dus hou voor alle zekerheid de berichtgeving hierover in de gaten.

Rest mij nog U nog even te wijzen op de allerlaatste vlucht van seizoen 2018 en dat is ook nog een sectorale vlucht. Losplaats waarschijnlijk Melun. Zoals het er nu voor staat kunt U als U meewilt doen ook in ons NIC terecht.