Zaterdag 11 augustus het weekeinde van de laatste serie van 5 vluchten voor de natour en de eerste zaterdag waarbij de temperatuur rond de 20 graden lag. De week voorafgaand kwam er een (voorlopig) einde aan de zeer warme periode met héél veel regen op de vrijdagavond. 

Op donderdagavond mochten de jonge duiven voor het eerst twee nachten de mand in. De losplaats werd Peronne. Zaterdag een vroege lossing om 7.15 uur, voor een niet al te zware vlucht. De winnaar werd Piet Schot met op de plaatsen 2 en Hans Vellinga. 

Vrijdagavond was het inkorven voor de eerste natourvlucht. Doordat de africhting aan het begin van de week niet doorging, wegens zeer hoge temperaturen op dinsdag, werd door verschillende liefhebbers aangenomen dat de africhting was doorgeschoven naar de zaterdag. Maar het afdelingsbestuur toverde weer iets onverwachts uit de hoge hoed. De duiven gingen gewoon naar Roosendaal en de kringen 3, 4 en 5 zouden gelijk gelost gaan worden. Deze vlucht werd een gewone wedvlucht tellend voor diverse kampioenschappen. 

Ook dit werd een vroege lossing om 8.00 uur. Ik weet niet of ze regen gehad hebben onderweg naar huis, maar tot vlak voor de duiven kwamen was het nog nat. Winnaar werd Kick Berends niet alleen in de vereniging maar ook in Kring 3B en op het moment dat ik dit schrijf moet er nog 1 vereniging hun gegevens insturen staat hij ook nog op plaats 1 in de hele kring 3. De plaatsen 2 en 3 in de vereniging zijn voor René Groeneveld. 

Komend weekeinde staat de laatste jonge duivenvlucht tellend voor de kampioenschappen vanuit Morlincourt op het programma. Het zou eerst een sectorale vlucht zijn, maar omdat het jonge duivenseizoen niet geheel volgens plan is gegaan is dit komen te vervallen. Het is nu een gewone afdelingsvlucht. Omdat het aantal duiven niet zo groot zal zijn is besloten om pas te gaan inkorven vanaf 19.00 uur.

Verder de tweede natourvlucht wederom vanuit Roosendaal maar nu zal het één afdelingslossing zijn.