Zaterdag 23 juni een drukke voor de duivenliefhebbers. Er waren dit weekeinde maar liefst 5 vluchten waaraan men mee kon doen. De eerste vlucht die de afgelopen week werd ingekorfd was Pau, inkorven was niet mogelijk in onze vereniging omdat we geen ZLU inkorfcentrum zijn. Op dinsdag moesten de duiven worden ingekorfd voor Bordeaux, dit kon wel in ons NIC worden ingekorfd. Donderdag de 3e dagfond vlucht Chateauroux, die staat te boek als sectoraal en vanwege onze NIC status mochten ook liefhebbers uit andere verenigingen bij ons komen inkorven. En als laatste konden op vrijdag de jonge duiven en ook oude duiven worden ingekorfd voor Roosendaal.

Bordeaux was de eerste vlucht die losging op vrijdag 22 juni om 14.00 mochten de duiven hun reis naar huis beginnen. Met de noordenwind werd niet alleen deze vlucht een niet al te gemakkelijk vlucht maar ook de andere duiven op de andere vluchten moesten toch wel werken. De eerste melding in ons NIC kwam van Dirk Pals om 9.47.33 werd zijn eerste duif geconstateerd. Er moest ruim 2 uur worden gewacht alvorens de 2e duif zich meldde, om 11.53.52 werd deze geconstateerd bij K. Niesten jr.. De 3e melding kwam van N. Kwant om 12.28 uur en vanaf dat moment kwamen de duiven geregeld thuis. Om even over 4 uur zijn de 37 prijzen verdiend. De gehele uitslag van deze vlucht vindt U in het menu van het NIC.

Op zaterdag werden de duiven vanuit Chateauroux gelost. Van alle liefhebbers die bij ons hadden ingekorfd was de '382' van de Comb. Paap - Paap de sterkste om 16.00.50 wordt deze geconstateerd. Op de plaatsen 2 en 3 volgen de winnaars van de Snelle Wieken zelf. De 2e plaats is voor Frans Bosma en wint daarmee het concours van de Snelle Wieken en op plaats 3 staat Jan van Bakel die hiermee winnaar wordt in de eerste klasse van Snelle Wieken.

Als laatste gingen de duiven in Roosendaal los. Het werd een totale lossing, heel Noord Holland in één keer, en omdat niet iedereen in de gelegenheid was om de jongen zelf op te leren of om mee te doen met africhtingen hield iedereen zijn hart toch wel vast. Het werd dan ook een trage vlucht die voor een afstand van amper 100 km erg lang openstaat voordat de prijzen verdiend zijn. Hopelijk valt de schade achteraf mee en kan iedereen volgende week en de weken daarna nog meedoen, want het aantal ingekorfde jongen was al niet te veel.

Grote overwinnaar bij de jonge duiven was René Groeneveld met de plaatsen 1, 2 en 4. Tevens wint hij de eerste prijs in kring 3B. De winnaar in de eerste klasse is Jaap Ruighaver. 

Bij de oude duiven was Piet Schot de grote winnaar, net als René speelt hij 1, 2 en 4. 

Iedereen van harte proficiat met deze prestaties.