Afdrukken
Categorie: 2018
Hits: 1308

Dinsdag 12 juni was het inkorven voor de eerste overnachtvlucht voor ons Nationaal Inkorfcentrum. Losplaats het legendarische St. Vincent en tevens een gehele nationale lossing. Beginnen met een vlucht boven de 1000 km is alleen weggelegd voor de sterkste spelers. Het aantal duiven was slechts 71 van 13 liefhebbers.

De lossing stond voor vrijdag 15 juni maar helaas de weergoden beslisten anders en de lossing werd uitgesteld naar zaterdag. Om 14.15 uur konden ze aan hun thuisreis beginnen en konden de overnachtmannen zien of hun voorbereiding vruchten af zou werpen.

De vroegste melding in ons NIC kwam van Kees Niesten jr. om 11.39.03 constateert hij zijn eerste getekende zijn "558". Hiermee tekent hij voor zijn eerste overwinning in ons NIC, nu hoort hij echt bij de grote jongens. De tweede melding was van Dirk Pals om 11.47.22 en na het middaguur constateert de Comb. Hoogeboom hun eerste duif.

Om precies 14.00 uur zijn de 18 prijzen verdiend en hoewel slechts een paar liefhebbers deze uitslag domineren kun je spreken van een vlotte vlucht. De volledige uitslag kunt U terugvinden in het NIC menu onder uitslagen NIC 2018.

Na het uitslaan werden de kampioenen van 2017 in het zonnetje gezet.

Komende dinsdag is het inkorven voor de tweede overnachtvlucht vanuit Bordeaux.