Op zaterdag 16 juni staat de vierde midfondvlucht op het programma. Deze vlucht zou een sectorale midfondvlucht moeten zijn, echter door wat onduidelijkheden tussen afdeling 5 en 6 zag het er naar uit dat dit niet door zou gaan. Gelukkig werd op het allerlaatste moment een compromis gevonden met een losplaats die beide afdelingen een goed alternatief vonden. De losplaats werd Sezanne.

Vanwege het sectorale karakter mochten de duiven alleen bij een Nationaal Inkorfcentrum worden ingekorfd. Naast de duiven uit eigen vereniging kwamen ook de liefhebbers uit Zandvoort en een aantal liefhebbers uit Beverwijk waardoor er maar liefst 367 duiven door 21 liefhebbers werden ingekorfd. 

De duiven werden om 07.30 uur gelost met een zwakke ZW wind. Het beloofde een snelle vlucht te worden.

Grote overwinnaar van het totale concours werd Joop Jansen. De tweede liefhebbers waren op de plaatsen 2, 3, 5, 6, 8 en 9 de Comb. Paap - Paap uit Zandvoort. Daar tussen kwam ook nog de Comb. Dijkman - Knegt. De uitslag van dit concours kunt U vinden in het NIC menu onder NIC uitslagen 2018.

Op verenigingsniveau behaald Joop Jansen de plaatsen 1 t.m. 3. Op plaats 4 staat Piet Schot en plaats 5 is voor Hans Vellinga, die hiermee tevens winnaar is van de Eerste klasse. Beide uitslagen vindt U in het Snelle Wieken menu onder uitslagen.

Op dit moment zijn de duiven St. Vincent onderweg die met een dag vertraging zijn gelost. Morgen meer hierover.

 

Volgende week.

Dinsdag 19-06 inkorven voor Bordeaux (NIC).

Donderdag 21-06 inkorven voor Chateauroux (sectoraal).

Vrijdag 22-06 inkorven voor Roosendaal (jonge duiven en oude duiven).