Op zaterdag 9 en zondag 10 werd weer de jaarlijkse tentoonstelling gehouden. Het aantal duiven dat werd ingeschreven voor de tentoonstelling lag lager dan voorgaande jaren. Voor een deel was dit te verklaren door leed onder de duiven waar diverse leden het najaar mee te maken hebben gehad. 

Er waren toch nog een kleine 100 duiven verdeeld over de viertallen, dames- en herenklasse.

Op zaterdagavond werden de winnaars van de tentoonstelling gehuldigd. Het aantal mensen dat op de zaterdagavond komen is niet al te groot, maar dat neemt niet weg dat het toch wel gezellig was. 

De zondagmiddag is over het algemeen een drukbezette middag. Maar hevige sneeuwval gooide roet in het eten waardoor veel liefhebbers liever thuisbleven. En ik kan ze geen ongelijk geven. Al met al druppelden er toch nog wat mensen binnen en was het gebouw nog goed gevuld. Gedurende de middag werden de loten verkocht voor de loterij. Om 15.00 uur stond de bonnenverkoop gepland. Normaal gesproken wordt de bonnenverkoop alleen in een zaalverkoop gedaan, maar dit jaar werd het plan opgevat om eerst de bonnen via een internetverkoop aan te bieden en op zondag de slotverkoop te houden. Gezien de weersomstandigheden was dit een goede zet. 

De tentoonstellingscommissie had ook dit jaar weer alles uit de kast gehaald om voor de winnaars van verschillende klassen en voor mooie prijzen in de loterij te zorgen. Diverse prijzen werden geschonken door sponsoren. 

Sponsoren:  Cupcakes en Taarten van Denise, Bony M producten, Spaanderman Diervoeders, B & E Ijzerwaren, Lansuplant. DHP Cultura, DEKA markt Santpoort, Zandbergen Vleeswaren, Elka vis, Kijzers Bakker, Plantenbeurs Santpoort. Misschien ben ik nog wel iemand vergeten maar alle sponsoren heel hartelijk bedankt.

De grote winnaar dit jaar is Rob Oene geworden. Hij had het schoonste viertal en onder andere ook nog de schoonste van het geheel. Proficiat Rob.

Een overzicht van de winnaars:

Viertallen:

1e Rob Oene,

2e Hein Handgraaf,

3e Hans Vellinga,

4e Comb. Stoker - Heems, 

5e Fred Vlugt

 

Damesklasse:

1e Hans Vellinga,

2e Rob Oene,

3e Fred Vlugt

 

Herenklasse:

1e Rob Oene,

2e Comb. Stoker - Heems,

3e Fred Vlugt

 

Schoonste Oude doffers:

1e Rob Oene,

2e Comb. Stoker - Heems,

3e Comb. Stoker - Heems

 

Schoonste Oude duivinnen:

1e Rob Oene, 

2e Hein Handgraaf,

3e Fred Vlugt

 

Schoonste Jonge doffers:

1e Hans Vellinga,

2e Rob Oene,

3e Comb. Stoker - Heems

 

Schoonste jonge duivinnen:

1e Rob Oene,

2e Comb. Stoker - Heems,

3e Hein Handgraaf.