Onlangs heeft de NPO groen licht gekregen om met de duiven weer wedstrijden te mogen houden. Ook is ervan uit Belgie toestemming om de duiven daar weer te mogen lossen. Vanaf zaterdag 13 juni worden er weer concoursen georganiseerd. Vanwege de late start is er geen volledig Vitesse programma voor de oude duiven. De eerste echte wedstrijd zal gelost worden in Quievrain.

Vanwege alle corona regels kunnen niet alle liefhebbers tegelijk bij het inkorven en uitslaan van de klokken naar de vereniging komen. Net als de eerste 3 weken zal er iedere week een rooster worden gemaakt wanneer iemand met zijn duiven mag komen om in te korven. Ook voor het uitslaan van de klokken is er een oplossing gevonden in het feit dat de liefhebbers bij 3 mensen hun klok mogen brengen die vervolgens naar de vereniging komen om de klokken uit te slaan. Onder normale omstandigheden zullen de klokken om 19.00 uur worden uitgeslagen.

Een ander bijkomend feit is dat er geen papieren aan de liefhebbers mag worden meegegeven. Dit betekent dat er geen papieren aankomstlijst mee wordt gegeven en dat er ook geen papieren uitslag na het uitslaan wordt gemaakt. Als alles goed verloopt dan is de uitslag na 20.00 uur op deze site in te zien. De uitslagen zijn in PDF formaat en kunnen dus door de liefhebbers worden opgeslagen op de eigen computer en vervolgens zelf worden geprint.