Langs deze weg willen wij van PV Snelle Wieken iedereen bedanken die op ons hebben gestemd bij de Clubsupport van de Rabobank

 

Klik hier voor de video

 

Corona gooide en gooit nog steeds seizoen 2020 flink overhoop. De start van het vliegseizoen moest worden uitgesteld door de eerste lockdown. Nadat er een aantal versoepelingen werden ingevoerd mochten we eerst beginnen met trainingsvluchten en enkele weken later mochten er ook weer wedstrijden worden gehouden. Om alles in goede banen te leiden moesten alle verenigingen zich wel aan strikte regels houden. Sommige regels hadden voordelen en andere regels vond men overdreven maar moesten gewoon worden gedaan omdat het ons was opgelegd.

Na een zomer waarin gelukkig alles goed gegaan is en we alle vluchten die volgens een aangepast vliegschema mochten worden vervlogen konden worden vervlogen. Een ieder maakte de afweging of en hoe men dit "vreemde" seizoen in zou gaan. Een enkeling besloot om het hele jaar niet te vliegen, een ander koos ervoor om zijn duiven wel mee te geven maar dan alleen als invliegers. Weer andere liefhebbers kozen er voor om dit jaar de teugels wat te laten vieren. En natuurlijk was er ook een groep liefhebbers die er vol voor gingen. Gelukkig waren op de verschillende onderdelen voldoende liefhebbers die elkaar het vuur aan de schenen legden. 

Helaas zijn na het vliegseizoen de regels ten aanzien van corona steeds weer wat strakker aangehaald omdat het aantal besmettingen aan het stijgen is. Al met al betekent dit dat we geen bijeenkomsten mogen houden in het clubgebouw. Gevolg geen najaarsvergadering, geen tentoonstelling en zoals het er nu naar uitziet ook geen nieuwjaarsbijeenkomst waarbij de kampioenen van 2020 in het zonnetje kunnen worden gezet. 

Vandaag 12 september het laatste weekeinde met 2 vluchten. De allerlaatste vlucht voor de jonge duiven, losplaats uiteindelijk toch Fontenay en de 4e natourvlucht Lennik.

Voor Fontenay werden van onze eigen vereniging alleen nog duiven ingekorfd door de Fam. Sneekes, die hun opleer kregen voor de nog verdere vluchten. Verder kwamen onze vaste gasten uit Zandvoort en nog 2 externe leden. Uiteindelijk stonden er 109 duiven in concours. De duiven werden zaterdag om 8.40 uur, gelijktijdig met de duiven van Zuid Holland, gelost. 

Grote winnaar op deze vlucht werd de Comb. Paap & Paap met de plaatsen 1, 2 en 3. Proficiat mannen.

Voor de 4e natourvlucht was de animo groter uit eigen vereniging, hoewel er toch al diverse leden besloten hebben dat de rui bij hun duiven te grote parten speelt. De duiven werden om 9.00 uur gelost. De GROTE winnaar van deze vlucht werd Ton Pieters. Hij begint met de plaatsen 1 t.m. 5 en heeft er uiteindelijk 22 in de uitslag staan. Een geweldige prestatie.

 

Volgende week de laatste vlucht vanuit Arras. 

 

Zaterdag 19 september stond de laatste vlucht van seizoen 2020 op het programma. Vanwege corona mochten de duiven niet naar de oorspronkelijke losplaats Arras in Frankrijk. De lossing werd verplaatst naar Quievrain. En hoewel het nog even onduidelijk was of het überhaupt wel door zou kunnen gaan omdat de hele provincie Noord Holland door de Belgen als rood gebied voor Corona werd aangeduid is de laatste vlucht toch doorgegaan.

Het aantal inkorvende leden liep deze week hard terug, slechts een handje vol korfde in. De weersomstandigheden konden het niet zijn want er was mooi weer voorspeld, dus de invallende rui zal voor diverse liefhebbers spelbreker zijn geweest of misschien ook wel een vakantie want het seizoen duurde 1 week langer dan gepland.

Om 8.30 uur werden de duiven gelost. En de grote winnaar van niet alleen deze vlucht maar van de hele natour werd Ton Pieters. Met de plaatsen 1 t.m. 5 en verder 21 duiven bij de eerste 25 een uitslag om U tegen te zeggen. 

Generaal kampioen.

De maand september is begonnen. De laatste vluchten staan op het programma. Dit weekeinde stonden de 3e natourvlucht vanuit Lennik op het programma en ook nog een jonge duivenvlucht, oorspronkelijk Fontenay maar uiteindelijk Pnt. St. Max. Deze laatste vlucht telt niet meer voor de kampioenschappen in de vereniging waardoor er zeer weinig animo voor was om mee te doen.

Op zaterdag werden de duiven vanuit Lennik gelost om 9.45 uur. Winnaar van deze vlucht werd Henk Widurski. de tweede plaats was voor Jacco Ulehake en derde werd Ton Pieters. Proficiat mannen.

Een kwartier eerder om 9.30 uur werden de duiven van Pnt St. Maxence gelost. De meeste duiven die bij ons werden ingekorfd kwamen van onze Zandvoortse gasten. De overwinning op deze vlucht ging naar Fred Spronk voor de Comb. Paap & Paap. De enige liefhebber van Snelle Wieken die zijn duiven in concours had gezet was Alfred Widurski, dank hiervoor.

We hebben nog twee weken te gaan en dan zit het meest vreemde seizoen erop. 

Komende week wederom 2 vluchten, de 4e natourvlucht en de laatste jonge duiven vlucht. Het wordt wel afwachten waar er gelost kan worden want in Frankrijk worden diverse gebieden oranje vanwege Corona en de NPO wil absoluut geen risico lopen met de mensen die de duiven daar naartoe moeten brengen.

Een week later is de afsluitend vlucht van dit seizoen de 5e natourvlucht, als we dan nog ergens mogen lossen.