Seizoen 2023 is voorbij. Alle kampioenen zijn bekend. U kunt ze zien onder de menuknop kampioenschappen. In de komende tijd zullen ook de kampioenen van de overnacht worden geplaatst. Sorry, heren van de overnacht, dat ze er nog niet op staan.

Seizoen 2023 was een pittig seizoen. Het eerste deel van het seizoen werd gekenmerkt door de vele vluchten met noordoosten wind. Daarna werden er verschillende vluchten aangepast vanwege hitte. Zo werden er vluchten gelost op vrijdag in plaats van op zaterdag. Het was soms improviseren voor de mensen die alles in goede banen moesten leiden.

Niet alle liefhebbers konden doorgaan tot het einde van een onderdeel. Een ieder heeft hiervoor zijn eigen redenen. Maar dit alles zette je toch aan het denken, gaat het wel de goede kant op met onze vereniging. Hoe lang kunnen we dit nog volhouden.

Daar is de winter voor om nieuwe plannen te maken.

Als laatste wil ik alle liefhebbers die een kampioenschap hebben behaald van harte feliciteren.  

Gisteren is de laatste vitessevlucht geweest. Dit onderdeel liep van half april tot bijna half juli. Een hele lange tijd voor de sprinters.

Voor de oude duiven resten er nog 3 vluchten te weten komende zaterdag de laatste midfondvlucht en vervolgens nog 2 dagfondvluchten waarbij de laatste vlucht aangemerkt is als olympiade vlucht. Ik ben benieuwd wie het allemaal nog op kunnen brengen tot dit einde.

Het oude duivenseizoen heeft zijn sporen nagelaten. Vrijwel alle vluchten werden vervlogen met krachtige noordoosten wind. Ze werden veelvuldig naar de kust en zelfs over zee gedreven. Dit is ook te merken aan de verlopen van de vluchten en de hard teruglopende aantallen duiven.

Komende zaterdag gaat ook een nieuw onderdeel beginnen de jonge duiven. Velen hebben de africhtingen al goed doorstaan. Er staat er nog 1 op het programma. Aanstaande dinsdag de laatste. Hopelijk verlopen de eerste vluchten redelijk soepel zodat de meeste liefhebbers over 8 - 9 weken kunnen zeggen ik heb voldoende nieuwe aanwas zitten voor het komende jaar met ervaring.

Dit jaar heeft U het moeten doen met niet meer iedere week een stukje over het verloop van de vluchten. Jammer genoeg kan ik even niet meer de tijd opbrengen om rustig achter de computer te zitten, vandaar mijn sporadische stukjes. Ik tracht nog wel iedere week de uitslagen zo snel mogelijk te plaatsen, al lukt dat ook de laatste weken niet meer helemaal.  

Inmiddels zijn er alweer 4 vluchten geweest. Drie vitessevluchten en dit weekeinde alweer de eerste midfondvlucht. 

Ook hebben de duiven al twee keer twee nachten mand gehad. Het zijn toch wel pittige vluchten geweest. Zeker de wat minder ervaren duiven hebben het lastig. 

Alle uitslagen kunt u terugvinden via het menu onder het kopje Uitslagen. Tevens zijn de eerste tussenstanden van de vitesse en het oude duiven kampioenschap geplaatst.

Vier vluchten en drie verschillende winnaars. Te weten 2x Ton Pieters, 1x Piet Schot en 1x René Groeneveld. Al deze winnaars van het proficiat.

 

Aanstaande zaterdag 22 april gaat seizoen 2023 echt van start. De afgelopen 2 zaterdagen waren er al africhtingsvluchten vanuit resp. Groot Ammers en Roosendaal. Voor de eerste vitessevlucht staat Duffel op het programma. Inkorven vrijdag 21 april. 

Voor Noord Holland zijn er dit seizoen 3 ophaalroutes en bij de laatste vluchten slechts 2 ophaalroutes. Door de aanpassing van 4 naar 3 ophaalroutes is het ophaaltijdstip van onze duiven aanzienlijk veranderd. Was het tot vorig jaar rond half 9 nu worden de duiven pas op zijn vroegst om 21.55 uur opgehaald. Dit houdt dus in dat we ook later gaan beginnen met inkorven.

Na iedere vlucht kunt U hier weer de uitslagen vinden en ook de tussenstanden in de verschillende kampioenschappen zullen wekelijks worden aangepast.