Naast het "gewone" programma zijn er ook nog de marathonvluchten, die worden georganiseerd door 2 instanties. Het is een aparte tak van sport voor duiven met de lange adem. Het nadeel van deze vluchten is dat het voor een groot deel buiten het gezichtsveld van de liefhebbers gebeurd die het gewone programma spelen omdat deze duiven niet in onze eigen vereniging worden ingekorfd maar elders. Ook is het zo dat de meeste van deze liefhebbers in de vereniging hun duiven als invliegduif meegeven, buiten de concoursen. 

Enkele weken geleden is het marathon seizoen geopend met de vlucht vanuit Bergerac (middaglossing). Deze vlucht werd in onze vereniging gewonnen door Nick Kwant. Zijn prestatie was in Afdeling 6 goed voor de 22e plaats.

De volgende marathonvlucht was Bordeaux ZLU (ochtendlossing). De winnaar van onze vereniging was Jelle Sneekes. Tevens was het de snelste duif van alle Noord Hollandse duiven. Jelle had er 3 mee en alle 3 stonden ze in de uitslag. Ook vermeldenswaardig is de prestatie van Cor Sneekes & Zn. Zij winnen de 8e prijs in Noord Holland en hebben er 8 van de 10 in de uitslag.

De derde marathonvlucht is Bordeaux (NPO), ochtendlossing. De winnaar van onze vereniging is Karel Sneekes en hij begint in Noord Holland op de 9e plaats. 

Keren we terug naar het gewone programma. Vandaag stond de midfondvlucht vanuit Pontoise op het programma, gemiddelde afstand meer dan 400 km. De winnaar van deze vlucht is Hans Vellinga met de plaatsen 1 en 2. De 3e plaats is voor Ton Pieters.

Alle winnaars van harte proficiat.