Het is april, na een schitterende maand maart qua weer lijkt het nu wel herfst (veel regen en wind). Maar het is wel de maand waarin we met een nieuw seizoen van start gaan. Volgens het Nationale programma van de NPO is de officiële start van dit seizoen op zaterdag 23 april. Echter in Noord Holland (Afdeling 6) is besloten om de start van het seizoen al op 15 april te laten beginnen. Dit betekent dat we op zaterdag 9 april een africhting hebben en dan moet iedereen die het hele jaar mee wil doen klaar moet staan. 

Tijdens onze verenigingsleden vergadering hebben we tegen gestemd om al te starten op 15 april. Vandaar dat onze vereniging start met het tellen van de kampioenschappen vanaf 23 april, op deze manier krijg iedereen de gelegenheid om de duiven goed voorbereid aan de start te krijgen. Zoals de NPO het graag wil zien. MAAR voor degene die wil meedoen voor de kampioenschappen op kring- en afdelingsniveau die moet op 15 april al klaar staan. Dus zullen de duiven voor de vlucht van 15 april ook in onze vereniging worden ingekorfd onder de omstandigheden van een gewone wedvlucht. Dit betekent ook dat er gewoon een uitslag van gemaakt zal worden.

Ook het ledenbestand van onze vereniging is de afgelopen winter kleiner geworden. Om deze reden is besloten om niet meer een aparte uitslag te maken voor de Eerste klasse. Er wordt alleen een totale uitslag gemaakt. De prijs verhouding is, sinds 2021, van 1:4 naar 1:3 gegaan. Besloten is om de winnaar per vlucht en de laatst beginnende liefhebber een bloemetje te geven. 

Een andere aanpassing is dat niet meer alle vluchten zullen tellen voor het Generale kampioenschap. Van de onderdelen vitesse, midfond, dagfond, jonge duiven en natour tellen de eerste 4 vluchten om te bepalen wie de beste allround liefhebber van onze vereniging is. 

Wat blijft is het opgeven vooraf met hoeveel duiven U komt voor de vlucht(en) per weekeinde. Dit zal net als de voorgaande jaren weer mogelijk zijn via de verenigingsapp en per mail.

Rest mij U nog een mooi en goed seizoen toe te wensen.