Vandaag stond de eerste midfondvlucht op het programma. Het was tevens de eerste keer dit jaar dat de duiven 2 nachten mand kregen, dit is over het algemeen weer even wennen voor de oudere duiven en voor sommige jaarlingen is her de allereerste keer dat ze dit meemaken. Nu moesten ze wel op zoek gaan naar de waterbak en kregen ze eten.

Dat maakte voor Ton Pieters helemaal niets uit want na zijn winst op de afgelopen 3 weken, stond hij ook deze week weer op het hoogste treetje. De 2e plaats was voor Hans Vellinga en 3e werd Hein Handgraaf. Proficiat mannen.

 

Deze week wederom een vitesse vlucht. Losplaats Quievrain. Er werden 349 duiven door 16 deelnemers in concours gezet.

Vanwege de weersomstandigheden moest er tot 11.15 uur op zaterdag worde gewacht tot de duiven aan huisreis konden beginnen. Wederom stond de wind in de noordhoek.

De sterkste 3 liefhebbers op de vitesse in Snelle Wieken ontliepen elkaar nauwelijks. Maar voor de 3e keer op rij was de overwinning voor Ton Pieters. De 2e plaats voor Joop Jansen en 3e werd Piet Schot.

Volgende week gaat de midfond beginnen, dan gaan de duiven meteen op donderdag al de mand in. 

Vandaag stond Lennik op het programma. Er werden door 16 deelnemers 382 duiven in concours gezet. Met de invliegduiven mee waren er ruim 500 ingekorfd.

De wind stond net als de voorgaande weken in de noordhoek maar was dit keer NW in plaats van NO. De vorige weken waren de duiven door omstandigheden in bij elkaar geladen per kring en deze week eindelijk wel. De duiven werden om 8.15 uur gelost.

GROTE WINNAAR deze week was wederom Ton Pieters met de plaatsen 1 en 2. En deze prestatie was tevens goed voor de 1e en 2e plaats in Kring 3. De plaatsen 3 en 4 in de club zijn voor Piet Schot en de derde liefhebber is Joop Jansen op de plaatsen 5 en 6. Mannen proficiat.

 

Ook voor onze vereniging is het seizoen nu echt begonnen. Duffel is de eerste vlucht die voor onze kampioenschappen telt. 

Een straffe NO wind maakte het toch wel een pittig vluchtje. Met als grote overwinnaar Ton Pieters met de plaatsen 1 en 3. Op de voet gevolgd door Piet Schot die dit keer genoegen moest nemen met de plaatsen 2 en 4.  De derde liefhebber is Hein Handgraaf die de plaatsen 5 en 6 voor zijn rekening neemt.

Proficiat mannen.

Volgende week gaan we naar Lennik.