Afdrukken
Categorie: 2021
Hits: 984

Dit weekeinde stond de 2e midfondvlucht op het programma. Inkorven was donderdag 13 mei en de lossing gepland voor zaterdag 15 mei.

Echter de wedvluchtbegeleiding gaf op vrijdag aan dat het weer bijzonder slecht zou worden dat er werd geadviseerd om de vluchten dit weekeinde af te gelasten. Onze duiven waren echter al op weg naar Pnt. St. Maxence. De lossingscommissie besloot om de duiven op vrijdag terug te brengen naar in eerste instantie Duffel maar werd uiteindelijk Quievrain. 

Een onverwachtse lossing op vrijdag is nooit leuk zeker niet voor de nog werkende liefhebbers. Zij moeten van alles organiseren om er voor te zorgen dat de duiven niet voor een dichte deur komen en als er dan ook wordt besloten om de vlucht gewoon te laten tellen moet ook het electronisch constateer systeem worden aangezet, want anders vliegen je duiven voor niets en is eigenlijk je hele seizoen naar de knoppen.

Gelukkig is dit niet gebeurd, iedereen heeft zelf of met behulp van een andere alles in orde gekregen om de duiven niet voor niets naar huis te laten komen. En dat was maar goed ook want hoewel het weer op de losplaats kennelijk goed was, zijn veel duiven als verzopen katten thuis gekomen. Onderweg toch regen buien gehad waardoor het hele peloton uit elkaar geslagen was en de aankomsten onregelmatig waren. 

Voordat het donker werd wisten de meeste duiven hun hok te bereiken. Sommige liefhebbers hadden zelfs alles thuis, gelukkig viel het slechte weer op de zaterdag nog mee en konden ook de achterblijvers thuis komen.

GROTE winnaar van deze vlucht was Jaap Ruighaver, niet een liefhebber die veel eerste prijzen wint maar dit jaar elke week in de kop van de uitslag staat. Vorige week moest hij Frans Bosma nog voor zich laten en nu is het andersom. Mannen proficiat.

Komend weekeinde staan er 2 vluchten op het programma te weten de 1e dagfondvlucht en de 4e vitessevlucht. Hopelijk kunnen deze wel op zaterdag los op de geplande losplaatsen.