Na 3 vitessevluchten stond dit weekeinde de eerste midfondvlucht op het programma. Het was tevens de eerste inkorving met 2 nachten mand. 

Er werden voor deze vlucht weer meer dan 670 duiven ingekorfd. Hiervan stonden er 449 van 17 liefhebbers in concours, de overige duiven gingen mee als invliegduif.

De verwachting was dat het lossen weleens een lastig kon worden vanwege een regenfront op de zaterdag en hele hoge temperaturen en onweer op de zondag. De wind zou wel uit de zuidhoek gaan waaien. En inderdaad op zaterdag kwam in de loop van de ochtend de regen en die bleef lang hangen. Maar uiteindelijk klaarde het voldoende op om de duiven om 14.15 uur te lossen en met de wind in de staart konden ze behoorlijk snel gaan. Persoonlijk ging ik uit van snelheden rond de 100 km/h.

Dit bleek wat voorzichtig ingeschat want de snelste duif van onze vereniging behaalt maar liefst een snelheid van 2136 mpm ( omgerekend ruim 128 km/h) en die duif was Frans Bosma die hiermee de winnaar van het totale verenigingsconcours werd en ook van de eerste klasse. De plaatsen 3, 4 en 5 waren ook voor Frans. Alleen plaats 2 was voor Jaap Ruighaver. Mannen van harte proficiat.

Beide uitslagen kunt U vinden via het menu onder uitslagen. Ook zijn de aankomstlijsten per liefhebber weer geplaatst. En de eerste tussenstand van de oude duiven na 4 vluchten vindt U bij de kampioenschappen.

Volgend weekeinde de 2e midfondvlucht. Ook dan gaan de duiven weer op donderdag de mand in.