Het is alweer een maand geleden dat ik mijn stukjes schreef over de winnaars van de vluchten. Seizoen 2021 is en blijft ook een raar seizoen voor de 2e keer dit seizoen werd besloten om een vlucht op vrijdag te lossen, dit was de laatste midfondvlucht. En ook waren er heel veel lossingen op zondag en zelfs 2 keer dit seizoen moesten we doorklokken op zondag of maandag. Ook het jonge duivenseizoen heeft te maken met grillige vluchten, erger nog de vlucht van vorig weekeinde werd vooraf al afgelast vanwege slechte weersvoorspellingen. Gevolg een aanpassing van het laatste deel van het seizoen. 

Dit weekeinde ging eindelijk alles op tijd los en op de zaterdag. 

Met de laatste dagfond vlucht vanuit Fontenay werd het oude duivenseizoen afgesloten. De grote winnaars van deze vlucht werden de Gebr. Poelarends. De kampioen oude duiven is Jan van Bakel geworden, die alle vluchten meedeed en ook in de uitslag stond. 

De jonge duiven werden na een weekje rust gelost in Duffel en na 2 tweede plaatsen was de overwinning dit keer wel voor René Groeneveld. Proficiat mannen.

Even kort de planning van de vluchten voor de komende weken:

Zaterdag 07-08 jonge duiven Lennik, inkorven vrijdag,

Zaterdag 14-08 jonge duiven Quievrain, inkorven vrijdag,

Dinsdag 17-08 Africhting natour Zevenhuizen, inkorven maandag,

Zaterdag 21-08 jonge duiven Niergnies, inkorven donderdag,

Zaterdag 21-08 start natour Roosendaal, inkorven vrijdag.

 

 

 

Dit weekeinde stonden oorspronkelijk 2 vluchten op het programma. Te weten de 4e dagfond vlucht en de 1e jong duiven vlucht. Maar de afgelopen week gooide het weer wederom alles in de soep. Vanwege het slechte weer kon de africhting voor de jonge duiven net doorgaan. De africhting werd verplaatst naar zaterdag en dus werd de eerste wedvlucht geschrapt. Volgende week gaat het jonge duiven seizoen echt beginnen.

De 4e dagfond vlucht was de nationale vlucht vanuit Issoudun. Het leek er even op dat het weer wederom spelbreker zou worden maar dit keer konden de duiven wel op zaterdag gelost worden. Met een zwakke ZO wind werd het een vrij vlotte vlucht.

De overwinning gaat deze week naar de Gebr. Poelarends die Frans Bosma aftroeven. Frans speelt wel de plaatsen 2, 3 en 4. Mannen proficiat.

 

 

Dit weekeinde stond de 6e midfondvlucht op het programma. Losplaats zou zijn Nanteuil. Echter voor de 4e opvolgende week gooide het weer roet in het eten.

Zaterdag was het niet mogelijk om de duiven te lossen. Voor de zondag waren de voorspellingen ook niet florissant. Er werd door de afdeling besloten om de duiven korter bij te gaan lossen. 

In eerste instantie werd Quievrain gekozen maar het slechte weer dwong de afdeling te laten beslissen om nog dichterbij te gaan en wel naar Roosendaal. Omdat deze afstand korter is dan de minimum afstand die is vastgesteld om de vlucht mee te laten tellen voor het midfond kampioenschap telt deze dus niet mee. 

In de vereniging hebben we dit niet zo strikt vastgelegd. Normaal gesproken volgen we wel de afdeling. Maar om nou duiven voor niets te laten vliegen. Dus werd besloten met de deelnemende liefhebbers om de vlucht niet voor de midfond te laten tellen maar wel voor het oude duivenkampioenschap.

Verder zitten er wel een paar verschuivingen op de papieren uitslag en de digitale uitslag omdat er weer andere coordinaten van Roosendaal werden gebruikt.

GROTE winnaar werd Piet Schot. Hij speelt maar liefst 1 t.m. 6. Proficiat.

 

Twee vluchten vervlogen over 2 dagen. 

Ik onthou me van mijn mening over met name de dagfondvlucht vanuit Vierzon en voor de 3e keer op rij wordt er weer een vlucht gelost op zondag. 

Ondanks dat zijn er toch op beide vluchten grote winnaars. Vierzon werd een prooi voor Frans Bosma. Niergnies werd gewonnen door Ton Pieters. Proficiat mannen.

Alle uitslagen zijn geplaatst.