Sinds eind februari waart het coronavirus ook in Nederland rond. Half maart ging heel Nederland in een intelligente lockdown, een gevolg hiervan was dat ook het vliegseizoen van onze duiven tot nader order niet mocht beginnen. In de loop van de tijd, mede dankzij allerlei maatregelen, zijn het aantal besmettingen teruggedrongen.

Als gevolg van het terugdringen van de besmettingen zijn er langzaam maar zeker diverse versoepelingen gekomen om het "gewone" dagelijkse leven weer wat op te kunnen starten. Op landelijk niveau is er ook hard gewerkt aan een corona proof protocol zodat het mogelijk kan worden gemaakt om ook de gelegenheid te creëren dat de duiven weer kunnen worden ingekorfd.

Sinds 11 mei is er groen licht gekomen om onder strikte voorwaarden duiven te mogen inkorven in de vereniging. Deze strikte voorwaarden zorgen dat er heel veel aanpassingen in de vereniging moesten worden gedaan om er zeker van te zijn dat we veilig bezig zijn voor de liefhebbers. Inmiddels is er een afgevaardigde van de Afdeling langs geweest om al onze maatregelen te controleren en vast te leggen in een rapport om zodoende goedkeuring te krijgen om de liefhebbers te ontvangen en de duiven in te korven.

Vrijdag 22 mei is het zover. De duiven mogen worden ingekorfd voor de africhtingsvlucht vanuit Roosendaal. De lossing staat gepland voor zaterdag 23 mei.

We hopen dat, ondanks dat iedereen toch wel een beetje staat te trappelen van ongeduld, iedereen zich houdt aan de strikte maatregelen.

De overheid heeft besloten dat er tot 1 september geen competities mogen zijn. Voor ons duivenliefhebbers geldt dat we dus wel mogen vliegen met de duiven maar dat het geen wedstrijden mogen zijn. Zolang er geen aanpassing komt in het besluit mogen we de duiven alleen maar onder de noemer trainingsvluchten laten vliegen. Hierdoor zullen er tot nader order ook geen uitslagen op onze site worden geplaatst, want dat zou de indruk kunnen wekken dat het toch een onderlinge wedstrijd kan zijn.

 

De kampioenen van ons Nationaal Inkorfcentrum zijn al geruime tijd bekend, maar nog steeds niet gehuldigd. Een datum prikken voor het huldigen van onze kampioenen is altijd één van de moeilijkste zaken. Na het seizoen ontvangen de meeste kampioenen al uitnodigingen van allerlei andere organiserende instanties. Het belangrijkste voor ons als commissie van het NIC is dat onze kampioenen op een gepaste manier gehuldigd worden, het liefst met zoveel mogelijk collega liefhebbers erbij. 

We zijn zeker bezig geweest met het zoeken van een geschikte datum, maar zoals U allen inmiddels gemerkt heeft is er intussen weer iets anders tussengekomen namelijk het Coronavirus. Vanwege de maatregelen om verspreiding van besmetting zo klein mogelijk te maken worden alle bijeenkomsten met grotere groepen niet toegestaan. En aangezien de gemiddelde leeftijd van de postduivenliefhebber in de risicogroep valt, willen we geen enkel risico met Uw gezondheid of van een ander nemen.

Op dit moment wachten we af wat de beslissing zal zijn van de NPO inzake het Coronavirus en het komende vliegseizoen voordat we een beslissing nemen of hoe en wanneer we de kampioenen van ons Nationaal Inkorfcentrum gaan huldigen. Zodra er meer bekend is zullen we het zeker naar U communiceren.

Ik hoop U namens de commissie van het NIC voldoende te hebben geïnformeerd. 

Onze jaarlijkse tentoonstelling is weer geweest. Ruim 100 duiven werden er ingezet. Een aantal dat zeker in deze tijd een mooi aantal genoemd mag worden. In ieder geval heeft onze tentoonstellingscommissie zich niet voor niets uitgesloofd. 

Op zaterdagavond is de animo niet zo groot. Slechts enkele liefhebbers komen even naar de duiven kijken. Zondagmiddag had even tijd nodig maar ten tijde van de bonnenverkoop liep de zaal lekker vol. Een gezellige drukte. Even na 3 uur begon de slotverkoop van de bonnen die al in de voorverkoop waren op internet en tevens werden er nog een aantal bonnen verkoop die niet op internet waren gezet. Ik heb helaas niet alles van de verkoop meegekregen maar de bonnen hebben leuk geld opgebracht. Alle bonnenschenkers langs deze weg nog hartelijk bedankt. 

Ook konden er gedurende het hele weekeinde loten worden gekocht voor grandioze prijzen. Net als voorgaande jaren was de prijzentafel echt om te smullen. Ik neem echt mijn petje af voor de mensen die hiervoor hebben gezorgd. 

Terugkomend op het belangrijkste van dit weekeinde de tentoonstelling. De GROTE winnaar dit jaar werd Henri (Hein) Handgraaf. Winnaar van de 4-tallen show en tevens had hij de schoonste van geheel en ook in de andere categorieën viel hij in de prijzen.

 

De winnaars:

Zaterdag 14 september werden de laatste 2 vluchten van het officiële seizoen 2019 vervlogen.

Voor de jonge duiven stond er nog een sectorale vlucht vanuit Pontoise op het programma. Er werden in totaal 162 duiven door 10 deelnemers ingekorfd. De duiven werden om 9.00 uur gelost met een zwakke oosten wind. Grote winnaar in ons NIC was de Comb. Paap & Paap die de plaatsen 1, 3, 4, 5, 6 en 8 voor zich opeisten. De plaatsen 2, 7 en 10 waren voor Frank Nebig. Mooie prestatie heren.

Voor de natour ging het convooi naar Arras. Er waren 114 duiven door 8 liefhebbers ingekorfd. Ook deze duiven mochten om 9.00 uur hun thuisreis aanvaarden. Grote winnaar was Ton Pieters met op de plaatsen 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 9 Joh. Jansen.

De laatste wedvlucht dag werd afgesloten met een barbecue waarbij alle leden en aanhang waren uitgenodigd. Alles was weer tot in de puntjes verzorgd en iedereen genoot.

Met de uitslag van de laatste natourvlucht zijn ook alle kampioenen van 2019.

 

DE GENERAAL KAMPIOEN ON- en AANGEWEZEN is dit seizoen HANS VELLINGA.

Hans mooie prestatie.

 

Alle verenigingsuitslagen (totaal en eerste klasse) zijn te vinden via het menu aan de rechterkant onder UITSLAGEN  2019.

De uitslagen van het NIC (overnacht, dagfond en jonge duivenfond) zijn te vinden via het menu aan de rechterkant onder het kopje NIC onder UITSLAGEN 2019.

De eindstanden van de verenigingskampioenen zijn te vinden via het menu onder KAMPIOENEN 2019.

 

 

 

Subcategorieën